Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi – Gümüşhane

“KİŞİNİN GÜCÜ GÜNÜN BİRİNDE TÜKENİR. AMA BİLGİ YAŞAR. BİLGİNİN IŞIĞI KAPALI GÖZLERDEN İÇERİ SIZAR, AYDINLIĞA KAVUŞTURUR.” ŞEYH EDEBALİ

Koza İpek Vakfı, öğrencilerin eğitim hayatlarının kolaylaşabilmesi ve eğitimlerini daha iyi koşullarda tamamlayabilmeleri adına yaptığı yatırımlar ile hem ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı, hem de bu proje ile Gümüşhane’ye daha fazla nitelik kazandırarak bir kültür-eğitim kenti olmasını amaçlıyor. Gümüşhane ilinde inşa edilen 350 kişilik Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu, 200 m2’lik Fitness ve Diyetisyen bölümü, 170 m2’lik kütüphane ve cafe, 2 adet çok amaçlı salon ve fuayesi, her katta yer alan etüd salonlarıyla öğrencilere ev sıcaklığında mekanlar sunmaktadır. Tasarlanan bina, bölge mimarisine uygun inşa edilmiş, kısmen küçük pencere yüzeyleri, kalın duvarlar ve taş malzeme kullanılarak klasik bir üslup vurgulanmıştır. Sıcaklık, konfor ve fonksiyona önem verilerek kurgulanan yurt binasında öğrencilerin rahatlığı tasarıma yön vermiştir.