MELEK İPEK İLKOKULU VE ORTAOKULU

“Başarı sana gelmez, sen ona gitmelisin.”

15 Mayıs 2012 tarihinde Ankara İncek’te temeli atılan Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu’nun, 18 Ekim 2012 tarihinde Milli Eğitim Yetkilileri tarafından geçici kabulü yapılmıştır. İnşaat tamamalandıktan sonra Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanmıştır. Koza İpek Vakfı eğitime verdiği önem doğrultusunda bu projeye titizlikle yaklaşıp, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tip projesinden farklı olarak projeyi özel olarak çizdirmiştir. Melek İpek İlkokulu ve Ortaokulu 24 dersliklidir.

Öğrencilerin güvenli bir ortamda kaliteli eğitim alabilmeleri için bütün ayrıntıların titizlikle düşünüldüğü proje kapsamında, tuvaletler öğrencilerimiz için özel boyutlarda alınmış ve montaj yükseklikleri çocukların erişebileceği şekilde yapılmıştır. Okulda engelli öğrenciler için özel lift, rampa ve tuvaletlerin yanı sıra asansör de bulunmaktadır. Okulda yangın algılama sistemleri, yangın dolapları ve güvenlik kamera sistemleri bulunmaktadır.

Eğitime 11 Şubat 2013’te; Başbakan Yardımcısı Sayın Hüseyin ÇELİK, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI, Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İ.Melih GÖKÇEK,  İPEK AİLESİ ve çok sayıda öğrenci velisinin katılımı ile gerçekleşen açılış töreni ile eğitime başlayan okulumuz, geleceğin yarınları olan gençlerimizin hayatlarının ilk adımı olan ilkokul sıralarında kalite ve rahatlıkla tanışmalarına olanak sağlayarak; daha ilk aşamadan hayatlarını kolaylaştırmak adına titiz yaklaşımların sergilenmesinde önemli rol almaktadır. Koza İpek Vakfı olarak; gençlere olan inancımız ve güvenimizle inşa ettiğimiz okul binamızın her bir öğrencimiz için güzel ve parlak bir geleceğin kapısını açacağı dileğiyle projemizi tamamlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.